Mijn ex heeft een ander, wat nu? Een relatiebreuk is erg pijnlijk en zeker als je ex direct een nieuwe relatie aangaat (meestal is dat een rebound relatie of anders gezegd een troostrelatie).

Het lijkt wel alsof jij het veel moeilijker hebt dan je ex, alsof je al vergeten bent. Hoewel dat doorgaans zo lijkt is dat in veel gevallen niet zo.

Mijn ex heeft een ander: je ex is misschien wel met een nieuwe partner maar vaak is dat juist net om jou te kunnen vergeten. Zoiets noemt men een rebound relatie. De kans is dus groot dat hij of zij eigenlijk nog voortdurend met jou bezig is en jou nog lang niet vergeten is. Herinneringen verdwijnen nu eenmaal niet alla minuut.

Hoe groot is de kans dat je ex in een rebound relatie zit? Als je ex vrijwel direct (binnen een aantal weken) een nieuwe relatie begint is de kans daarop zeer groot. Een rebound relatie heeft niet altijd kans van slagen.

Er is echter een uitzondering op deze situatie. Het is doorgaans geen rebound relatie als je ex al bezig was met diegene terwijl jullie een relatie hadden en dat juist de oorzaak is van jullie relatiebreuk.

Hoe weet je of je nog kans hebt?

Soms is het lastig om erachter te komen of je nog kans hebt bij je ex maar er zijn een aantal signalen waar je op kunt letten.

  • Relatieduur: hoe lang heeft jullie relatie geduurd? Hoe langer jullie relatie geduurd heeft hoe sterker jullie band over het algemeen is en hoe groter de kans dat je hem of haar terug kunt krijgen.
  • Tijd single: hoe lang zijn jullie al uit elkaar? Als jullie nog niet zo lang uit elkaar zijn is dat voordelig.
  • Reden: wat is de reden waarom jullie uit elkaar zijn? Zijn jullie uit elkaar gegroeid of heb je hem of haar echt hard gekwetst? Hoe minder hard je diegene gekwetst hebt hoe groter de kans dat je hem of haar terug kunt krijgen.
  • Nieuwe liefde: hoe snel is je ex een nieuwe relatie aangegaan? Heeft je ex de tijd genomen om het verdriet te verwerken of is hij of zij eigenlijk direct een nieuwe relatie begonnen? In het laatste geval gaat het waarschijnlijk om een rebound relatie en dan is de kans vrij groot dat je jouw ex terug kunt krijgen.
  • Relatieduur nieuwe liefde:hoe lang heeft je ex al een ander? Gaat het hier om een aantal dagen, weken of maanden?  Je hebt een goede kans wanneer de relatie pas ”vers” is. Denk aan een aantal dagen tot weken.

De zin: mijn ex is niet zo leuk om uit te spreken, zeker niet als je nog van hem of haar houd. Het vertrouwde is opeens weg, je moet je leven weer opnieuw gaan indelen en dat valt niet altijd mee.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de Blog pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Categorieën: Liefde

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *