Hoe krijg ik mijn ex terug?

Hoe krijg ik mijn ex terug? Je ex-partner terugwinnen kan dat? Dat is vaak nog een vraag die ontstaat, de vraag die je hebt als jouw ex je heeft verlaten. 

Deze gedachte is op dat moment misschien wel de grootste vraag die je bezighoudt en het grootste verlangen dat je koestert. 
Dat is vrij normaal, want op het moment dat jou ex jou verlaat is al het vertrouwde om je heen weg.

Je voelt je alleen en verlaten en je kunt je op dit moment misschien niet voorstellen, hoe je leven zonder je ex er voor jou uitziet. Je kunt diegene die je lief had, opeens niet meer liefhebben en dat doet pijn!

Als je jezelf afvraagt,hoe je je ex-partner terugkrijgt, realiseer je dan heel even dat mensen niet zomaar veranderen. Wel kan de manier waarop ze naar elkaar gaan kijken, opeens veranderen. Dus als je je ex wilt terugwinnen realiseer je dan dat er een oorzaak is waarom je ex jou verlaten heeft.

hieronder schetsen we een aantal opties die je kunt proberen om je ex terug te winnen.

De patronen die je ontwikkelt in de relatie, hebben alles te maken met de verwachtingen die je hebt of had van de relatie. 
Datzelfde geldt ook voor je ex.

Exen geven niet altijd graag de ware oorzaak van de breuk aan, die houden ze meestal voor zichzelf. 
Als ze wel een reden geven, kan deze nog veel dieper liggen, dan je verwacht. Het kan ook voorkomen dat je ex zelf nog niet de ware oorzaak heeft ontdekt, waarom hij of zij niet meer voor de relatie wil gaan. Een gevoel is niet altijd makkelijk om te kunnen ontleden. Geef het de tijd.

Het is dus de kunst aan jou om de kern van het probleem te analyseren en te begrijpen. Kijk en let niet op de randverschijnselen (de kleine irritaties), want die ontstaan alleen maar omdat er in de kern iets niet goed zit.

Even afstand nemen

Op het moment dat je partner jou heeft verlaten, moet je deze nieuwe situatie accepteren. Waarom? Het is nooit goed als je je ex gaat pushen om de relatie met jou weer te herstellen. Als de relatie zich al gaat herstellen, dan moet de motivatie om de relatie te herstellen vanuit je ex tot stand komen.

Als je partner je heeft verlaten, geef hem of haar, dan eerst eens de tijd om op zichzelf te kunnen zijn. Jij moet ook even op jezelf kunnen zijn, zodat je alles nog eens kunt overdenken. Als je gaat pushen om je ex terug te winnen, dan bereik je vaak het tegendeel en dat wil je dan toch niet?

Niet pushen

Door te pushen, verwijder je de ander meestal nog meer. Je ex kan dan het gevoel krijgen dat je zijn of haar gevoelens bagatelliseert. Dat kan er dan weer voor gaan zorgen dat je ex nog meer afstand van je wil nemen.

Geef je ex eerst eens een aantal weken de tijd, zodat hij of zij eerst eens alles kan laten bezinken. Het kan zomaar gebeuren dat je ex dan gaat merken dat hij of zij jou gaat missen. 

Dus verpest het moment niet, dat hij of zij zich gaat realiseren dat je wordt gemist. Dat soort momenten onstaan niet vaak, dus verpest het niet. Wacht af welke verander processen zich in je ex en in jezelf gaan vormen.

Als je je ex niet met rust laat, dan zou hij of zij wel eens het gevoel kunnen krijgen, dat je je zin wilt krijgen. Daarnaast kan je ex het gevoel krijgen dat je hem of haar aan het stalken bent en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Foute man of vrouw

Wij als mens gaan heel vaak op ons gevoel af, soms kunnen we het gevoel krijgen dat we een einde aan een relatie moeten maken. Dit gebeurd meestal als we het gevoel hebben dat we onszelf niet meer kunnen zijn en dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben.

Als je ex een foute man en of foute vrouw, player en of genotsjager was, dan is het maar beter, dat hij of zij vanaf nu je ex is. Je schiet niets op met dit type mens als partner.

Het klinkt misschien heel hard, dat het beter is dat hij of zij je ex is en dat wil je misschien helemaal niet horen. 
Wie wil dat wel horen? 
Niemand wil dit uiteindelijk horen. Toch overkomt het heel veel mannen en vrouwen, dat ze te maken hebben met een player en of genotsjager. Laat jezelf niet manipuleren.

Alleen jij kunt bepalen of je ex een foute man en of vrouw was. Als door jouw analyse blijkt dat hij of zij een player en of genotsjager was, onthoud dan dat sommige dingen niet voor niets gebeuren. Laat deze zin eens rustig door je heen gaan en probeer bepaalde herinneringen vanuit je ex relatie terug te halen.

Kern van het probleem

Als er voor jouw gevoel en voor het gevoel van je ex echte liefde in het spel was, dan heb je grote kans dat jullie op een dag weer bij elkaar komen. Dat gebeurd vaker dan je denkt! De meeste kans van slagen heb je dan als jullie vooraf heel goed samen het kernprobleem bespreken en oplossen.

Vraag in alle rust naar de echte reden. Want als je niet samen de kern van het probleem tot in het diepste bespreekt en oplost, dan heb je grote kans dat je dan weer in een stoplicht en of knipperlicht relatie terecht komt. Als je stabiliteit in je relatie wilt hebben, probeer dat dan te voorkomen. Zoek naar de basis van het probleem!

Gevoelens per situatie

Als de pauze tijd om is en je met je ex gaat praten, gebruik dan het Gedrag-situatie-gevoel, dit wordt ook wel de GSG gevoel genoemd.

Het gedrag -situatie- gevoel houdt in dat je gaat spreken over de Ik-vorm over je eigen gevoel.  Ik zal even een duidelijk voorbeeld benoemen:

  • Je zegt dus niet: och jij denk ook altijd maar alleen aan jezelf.
  • Je zegt dan wel: ik voel me verdrietig als je me negeert.

Als je het gedrag-situatie-gevoel toepast dan spreek je dus over het gedrag wat je partner op dat moment vertoont. Je spreek dan niet over zijn of haar karakter in het algemeen en dat is een groot verschil.

Als je je ex-partner ergens op wilt wijzen, voeg er dan altijd aan toe wat je dan wel graag zou willen. Probeer niet meer te denken in problemen, maar richt je op het denken in oplossingen.

Luisteren

Onthoud dat luisteren vaak beter werkt als middel om iemand aan het praten te krijgen dan praten. Probeer dus actief naar je ex te luisteren als je graag je ex-partner terug wilt winnen.

Hier bedoel ik mee, dat je probeert om jezelf in te voelen in de ander. Te ontdekken wat je ex precies bedoelt en breng dat dan ook onder woorden. Vat het samen en herhaal het. Op die manier zul je ontdekken of je hem of haar goed begrepen hebt.

Geduld

Sta er altijd bij stil dat niet iedere spreker onmiddellijk de diepte in kan of wil, probeer hier dan ook rekening mee te houden en stel jezelf geduldig op.

Zelfkennis

Waarom zien we ons verzeild raken in ongelukkige situaties en of relaties? Relaties waarin we niets anders kunnen doen dan er maar het beste van te maken?

Blijkbaar ontbreekt er dan toch iets in ons leven, wat onmisbaar is om tot volledige ontplooiing te komen, vandaar dat het vaak zo belangrijk is om te streven naar zelfkennis en zelfinzichten.

Open staan voor kritiek

Soms wijzen we met de vinger naar de ander, maar op het moment dat we met de vinger naar de ander toewijzen, wijzen er drie vingers naar ons zelf. Probeer het gebaar maar eens uit.

Soms hebben we een blinde vlek over een eigenschap van onszelf. Dat is iets waar we ook wel eens bij mogen stil staan. Vandaar dat het zo fijn is als je zo nu en dan gespiegeld wordt.

Het ontvangen van opbouwende kritiek, kan vaak het beste in onszelf naar boven halen. Mits we open willen staan voor deze opbouwende kritiek die ons vanuit liefde wordt gegeven. Het is dan jouw taak om er iets mee te doen of niet. Die keuze ligt dan bij jou.

Hou van jezelf

Een mens kan onmogelijk in vrede met anderen leven, als hij niet geleerd heeft om eerst vrede met zichzelf te hebben. Het houden van jezelf is ook van belang, want als je niet voldoende van jezelf houdt, dan kun je ook niet van een ander houden. Waarom? Simpelweg omdat je het gevoel van “houden van”, dan niet herkend.

Onthoud dat er in een relatie altijd 2 mensen zijn waarvan je moet houden, jezelf en je partner. Je kunt niet de een liefhebben en de ander niet, want dan raakt de hele relatie in onbalans.

Een relatie bestaat nu eenmaal uit heel veel facetten. In een relatie is het van belang dat het gevoel altijd samen opgaat met het lichamelijke. Als een van de twee achter blijft dan kan ook weer voor een onbalans in de relatie zorgen.

Andere richting kiezen

Verdriet en pijn, is op zich geen kwaad dat ten koste van alles moet worden vermeden. Pijn kan soms ook een leraar zijn van wie we iets kunnen leren. Het kan ons ook onderrichten en ons vertellen, dat we ons anders moeten gaan opstellen en of anders moeten gaan leven.

Pijn kan ons ook duidelijk maken dat we ergens mee op moeten houden. Daarnaast kan pijn ons leren dat we beter een andere richting kunnen kiezen.

Geven en krijgen

Realiseer jezelf, dat liefde geen passieve gemoedsstemming is. Liefde betekent een “samengaan met” niet enkel en alleen een “vallen voor”. Hier bedoel ik mee te zeggen dat liefde niet alleen ontvangen is, maar bovenal ook geven is.

Onvoorwaardelijke liefde

Liefde kan voorwaardelijk of onvoorwaardelijk gegeven worden. Een andere mogelijkheid bestaat gewoonweg niet. Of je koppelt een aantal voorwaarden aan je liefde of je doet dit niet. Als je voorwaarden aan een liefde koppelt en die voorwaarden vallen vroeg of laat weg dan blijft er bijna niets meer over. Vandaar dat het altijd beter werkt als je kiest voor een onvoorwaardelijke liefde.

Want een voorwaardelijke liefde zal altijd ontaarden in een weegschaal liefde. En een weegschaal liefde is niet de meest ideale vorm van liefde. Liefde werkt alleen als je er beiden aan wilt werken en dat gaat nu eenmaal een stuk moeizamer als het een voorwaardelijke liefde is.

Hoe nu verder?

Hoe krijg ik mijn ex terug? Mocht je ex-partner na een aantal weken nog niets van zich laten horen, dan zou je zelf eens contact met je ex kunnen opnemen. Doe dit dan wel op een hele natuurlijke en ongedwongen manier.

Als je ex voor jou nog de moeite waard is, dan is het voor jou ook zeker de moeite waard om jezelf wat meer in de onderwerpen te verdiepen die relevant zijn voor een goede relatie.

Hoe meer informatie je op doet over de liefde, hoe beter je dingen zult gaan begrijpen en hoe sterker je straks staat.

Veel exen denken met enige nostalgie terug aan de periode dat ze elkaar net kenden en nog heel erg verliefd waren. Het was toen nog een tijd dat alles vanzelf leek te gaan. Wanneer je enige tijd samen bent veranderd dat.

Toch kan het voorkomen, dat één van de twee anders naar de ander gaat kijken. Dit terwijl je partner eerst zoveel bij jou herkende, blijken nu opeens de verschillen de overhand te krijgen.

Realiteit

Het is een realiteit dat het een op de drie stellen niet lukt om de overgang van verliefdheid naar liefde te maken. Dat kan natuurlijk heel veel oorzaken hebben, het is ook niet van belang om die oorzaken hier allemaal te benoemen, omdat iedere relatie weer anders in elkaar zit.

Als het goed gaat in de relatie, dan gaan mensen anders met elkaar om. Als een koppel alleen nog maar op een negatieve manier met elkaar spreekt, dan is hun nonverbale gedrag ook anders. Ze raken elkaar nog maar nauwelijks aan, geven nog maar weinig affectie aan elkaar, met alle gevolgen van dien. De relatie gaat dan bergafwaarts.

Als je ex aangeeft dat hij of zij niet meer van je houdt, of geen relatie meer met je wil accepteer dat dan. Hoe moeilijk dit dan ook voor je kan zijn. Liefde kun je niet afdwingen, want als je dat doet gaat de liefde vroeg of laat weer bij je vandaan.

Als je ex aangeeft dat hij of zij alleen wil blijven en geen relatie meer met je wil, bedenk dan dat dit voor jou ook het beste is. Waarom?
Je krijgt dan toch nooit de relatie en liefde die je jezelf zou willen toewensen, je trekt dan toch altijd aan het kortste eind. En of dat dan wel zo’n fijne relatie is? Uiteraard ligt die keuze bij jou! Volg je hart!

Lees hier al onze artikelen met Relatie Tips.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *