Intimiteit verbeteren? Intimiteit kun je verdelen onder lichamelijke, emotionele en spirituele intimiteit. Alle drie de vormen van intimiteit zijn erg belangrijk voor een gezonde relatie als we de platonische relatie even buiten beschouwing laten.

Als koppel moet je namelijk leuke ervaringen hebben, kunnen praten met elkaar en de lichamelijke intimiteit is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Maar wat als je in een relatie zit waar de emotionele, spirituele en lichamelijke intimiteit steeds minder wordt?

Wat kun je dan doen?

Suggesties voor meer intimiteit

Met behulp van de onderstaande tips kun je de intimiteit op alle drie de gebieden verbeteren.

Indien je op zoek bent naar tips om de lichamelijke intimiteit te verbeteren lijkt het gros van de onderstaande tips in eerste instantie misschien nutteloos maar dat is niet zo.

De lichamelijke intimiteit zal in de meeste gevallen namelijk vanzelf verbeteren wanneer de emotionele en spirituele intimiteit beter wordt.

 1. Herinneringen: ga samen met je partner in bed liggen en haal leuke herinneringen op. Vraag bijvoorbeeld aan je partner; wat vind jij het leukste dat wij samen hebben meegemaakt?
 2. Uitstapjes: om de intimiteit tussen jullie beiden te verhogen kunnen jullie samen leuke dingen gaan doen. Samen ervaringen delen schept namelijk een band. 
 3. Koosnamen: verzin een leuke koosnaam voor je partner en gebruik die ook regelmatig (niet te vaak uiteraard). Denk bijvoorbeeld aan; liefje, schatje, lieverd, knapperd, etc.
 4. Complimenteer: als je de intimiteit wilt verhogen in jullie relatie zul je de ander goed moeten laten voelen. Complimenteer hem of haar dan ook oprecht. 
 5. Vraag naar gevoelens: vraag je partner regelmatig naar zijn of haar gevoel. Er is niets zo fijn voor de ander om te weten dat diegene bij jou terecht kan en dat je ook oprecht geïnteresseerd bent. 
 6. Speciaal gevoel: laat jouw partner op een verbale en non verbale manier weten hoe speciaal hij of zij wel niet voor jou is en dat je nog nooit zo gelukkig bent geweest. 
 7. Spreek wrok uit: indien je ergens mee zit zul je het kenbaar moeten maken. Als de ander merkt dat er iets is en jij doet alsof er niks aan de hand is dan helpt dat de intimiteit uiteraard niet. 
 8. Kwetsbaar opstellen: breek die muur af en stel je kwetsbaar op. Je partner zal dit merken en zeker weten waarderen. Zeker als je alleen je muur laat vallen bij hem of haar want dat geeft diegene een speciaal gevoel. 
 9. Verrassingen:  als je jouw partner blij wilt maken kun je hem of haar natuurlijk verrassen. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijt op bed of iets wat diegene al een tijdje wilt hebben/doen. 
 10. Knuffelen: mensen hebben liefde nodig en die kun je geven in de vorm van een stevige knuffel. Knuffel je partner dus regelmatig (als diegene er tenminste voor open staat). Pas op dat het niet te klef wordt want sommige mensen knappen daar op af en dan kun je op dat moment de lichamelijke intimiteit gedag zeggen. 
 11. Spreek gevoelens uit: om de intimiteit te verhogen is het erg belangrijk om interesse te tonen in de ander maar je moet ook je eigen gevoelens uitspreken. Vertel hoe je jezelf voelt en zoek steun bij de ander. Diegene zal dat doorgaans zeker waarderen. 
 12. Samen in bad: om de lichamelijke intimiteit te verbeteren kunnen jullie samen regelmatig in bad gaan (als jullie dat hebben) en anders samen douchen. 
 13. Klein gebaar: een klein gebaar maakt soms een grote impact. Schrijf eens een klein briefje en laat dat achter voordat je weggaat of stuur hem of haar midden op de dag een berichtje met; ik denk aan. 
 14. Vervul fantasieën: om de lichamelijke intimiteit te verhogen kun je de seksuele fantasieën van jouw partner proberen te vervullen. Weet je wat jouw partner echt graag een keertje zou willen doen? Doe het dan om hem of haar een plezier te doen (mits je jezelf er goed bij voelt).
 15. Start een fotoboek: koop een fotoboek om al jullie leuke ervaringen vast te leggen en maak diezelfde dag nog een aantal leuke foto’s. Houd het luchtig en maak plezier terwijl jullie foto’s maken. Elk leuk moment helpt om de intimiteit te verbeteren. 
 16. Muziek luisteren: in plaats van naar de tv te kijken kunnen jullie samen ook eens lekker op bed gaan liggen om muziek te luisteren. Gewoon lekker tegen elkaar aan liggen, ogen dicht en genieten van het moment. 

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de Blog pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Categorieën: Relatie tips

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *