Aantrekken en afstoten dat kan heftig zijn. Wanneer we denken aan echte liefde zien we waarschijnlijk twee mensen voor ons die elkaar ontmoeten en naarmate de tijd verstrijkt ofwel de relatie verbreken of blijven vechten voor de relatie.In de praktijk hebben veel koppels echter een stoplicht relatie.

Elkaar aantrekken en afstoten is hetgeen ze eigenlijk voortdurend doen. Dat gaat gepaard met de nodige discussies en vervolgens die bekende goed maak seks. Het voelt werkelijk als een rollercoaster met heftige emoties.

Aantrekken en afstoten in een opwelling

Koppels die elkaar aantrekken en afstoten beëindigen de relatie doorgaans in een opwelling. Er ontstaat een discussie en een van de partners is zo kwaad dat die zegt; je bekijkt het maar. Het is uit!

De ander wilt zichzelf niet laten kennen en zegt; Prima, mij maakt het niks uit. Op die manier wordt de relatie dus beëindigt maar eigenlijk willen beiden partners niet zonder elkaar.

Zodra ze beiden zijn afgekoeld zijn ze weer voor rede vatbaar en praten ze de discussie uit. Beiden geven hun eigen fouten toe en vervolgens besluiten ze een nieuwe poging te doen. Dat gaat zo eindeloos door totdat ze dat patroon verbreken of uiteindelijk de relatie echt verbreken.

De oplossing

Aangezien een van de twee de relatie verbreekt wanneer de discussie ontploft is het belangrijk om de discussie niet zover te laten komen. Wanneer je dus merkt dat de discussie echt uit de hand loopt is het belangrijk om de discussie tot een halt te roepen.

Je geeft gewoon aan dat je op die manier niet verder wilt spreken en het op een ander moment wilt uitpraten, vervolgens loop je weg. Indien je een discussie via de telefoon hebt geef je precies hetzelfde aan en vervolgens hang je op of zet je de telefoon uit.

Als de ander je vervolgens berichten stuurt is het belangrijk om deze te verwijderen zonder dat je ze leest want anders wordt je waarschijnlijk alsnog kwaad.

Wanneer jullie beiden uiteindelijk volledig afgekoeld zijn kunnen jullie het op een normale manier uitpraten. Zo voorkom je dat aantrekken en afstoten.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de Liefde pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Categorieën: Relatieproblemen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *