Affectie missen is natuurlijk nooit leuk. Je bent samen met iemand en houd van diegene maar je wilt ook graag dat diegene laat merken dat die van jou houdt. Het liefst niet alleen met woorden maar ook met daden.

Bijvoorbeeld door:

 • Een lieve omhelzing
 • Een tedere kus
 • Een lieve glimlach die ons verwelkomt en ons gezelschap geeft
 • Het hand in hand lopen
 • Een knipoog
 • Die arm om onze schouder heen
 • Het spontane gebaar

Helaas gebeurt dat niet of te weinig.

Affectie missen: als je wilt weten of je liefde van affectie kunt scheiden?

Affectie missen doet pijn

Toen jullie elkaar pas leerden kennen was het fenomenaal. Jullie dachten voortdurend aan elkaar, spraken regelmatig met elkaar af, belden, sms’te, waren intiem en vertelden elkaar alles.En nu is het allemaal anders. Hoe kan dat? Waarom gaf jouw partner je eerst wel affectie en nu niet meer? Affectie missen: er is altijd een reden waarom dit gebeurd, of je moet al samen zijn met iemand die gevoelsarm is.

Affectie missen, is het misschien omdat:

 • Een van de twee is vreemdgegaan
 • Jullie telkens ruzie hebben om iets
 • Een van jullie exen zich in het spel begeeft
 • Jullie niet meer genoeg communiceren
 • Jij zelf ook geen affectie toont
 • Er enorm veel stress is in de relatie
 • Jullie geen tijd hebben om leuke dingen te doen

Affectie missen: ik weet niet wat er speelt in jullie relatie maar doorgaans is het nooit te laat om het tij te keren.

Affectie missen: hoe krijg je die affectie terug?

Soms zitten twee personen in een vicieuze cirkel. Ze voelen zich beiden ongelukkig en wachten totdat de ander begint met veranderen. Men denkt; ja ik ga meer affectie tonen op het moment dat mijn partner laat zien dat hij of zij van mij houdt. Zo werkt het helaas niet aangezien de ander immers hetzelfde denkt.Een van jullie twee zal het initiatief moeten nemen.

Affectie missen: je oogst wat je zaait

Affectie missen: iemand moet dus beginnen met het tonen van affectie. De initiatiefnemer moet ook niet verwachten dat de ander direct smelt. De affectie ontbreekt immers al een tijdje. Je zult dat dus een aantal dagen of misschien zelfs wel een week of twee moeten volhouden.Natuurlijk is dat moeilijk maar je partner zal het raar vinden als je opeens meer affectie gaat tonen en zal je bewust of onbewust eerst testen.Is dit oprecht? Waarom doet hij of zij dit?

Pas wanneer diegene in de gaten heeft dat het oprecht is en het een blijvende verandering is zal diegene zijn schild laten vallen en affectie beantwoorden met affectie.

Affectie missen: vraag wat jij kunt doen

Kies een moment uit waarop jullie niet gestoord kunnen worden en een goed gesprek kunnen voeren. Begin het gesprek door je partner te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt en dat je graag een vraag zou willen stellen.

Vraag of diegene er op dat moment voor open staat en zo niet, dat je de vraag ook wel een ander moment kunt stellen.Nou dan begin je door te zeggen ik wil je dus graag een vraag stellen en je kunt echt een eerlijk antwoord geven. Ik zal niet kwaad worden of wat dan ook en dat beloof ik (doe dat vervolgens ook niet want anders heeft dit geen zin).

Vraag vervolgens; als je onze relatie een cijfer tussen de 0 en 10 zou moeten geven, welk cijfer zou je onze relatie dan geven? Zorg ervoor dat diegene zich echt op zijn of haar gemak voelt want anders krijg je geen eerlijk antwoord. Je zult zo erachter komen hoe de ander erover denkt en dat is belangrijk!

Als de ander het precies hetzelfde als jou ervaart (dus dat er weinig affectie is) zal het cijfer doorgaans niet hoger dan een 6/7 liggen.Zeg vervolgens; oke lieverd, ik vind het echt heel erg fijn dat je gewoon eerlijk bent want ik vind het belangrijk hoe jij jezelf voelt.

Nu wil ik je graag nog een vraag stellen: Wat kan ik doen om van die x, minimaal een 9 te maken? En opnieuw, je mag gewoon eerlijk zijn.Ik wil gewoon weten hoe ik jou gelukkiger kan maken want ik houd heel erg veel van jou en jouw geluk is erg belangrijk voor mij.Gegarandeerd dat je partner het waardeert dat je het zo aanpakt! Vervolgens moet je ook echt werk gaan maken van de dingen die jouw partner opnoemt.

Affectie missen: erken elke vorm van affectie

Het is erg belangrijk om te beseffen dat niet iedereen hetzelfde is en iedereen toont affectie op zijn eigen manier. Dus erken elke vorm van affectie ook al is het misschien niet in de exacte vorm zoals jij dat graag wilt.De ander doet immers zijn best en hoe meer je zijn of haar affectie erkent en ”beloond”, hoe eerder diegene geneigd is om nog meer affectie te geven. Je kunt diegene “belonen” door te laten zien hoe blij je ermee bent dat diegene x doet.

Affectie missen: maak het spannend

In het begin wordt vaak veel affectie getoond omdat het nog allemaal nieuw en spannend is. Naderhand is het allemaal ”gewoon”. Probeer de relatie dus weer spannend te maken door bijvoorbeeld te flirten en dat soort dingen zodat jullie beiden ook weer opgewonden raken van elkaar. Op die manier zijn jullie beiden ook eerder geneigd affectie te tonen.

Affectie missen: een hele grote don’t.

Hoewel het heel erg belangrijk is om samen een dialoog aan te gaan moet je als vrouw zijnde een man nooit vertellen wat hij moet doen.  Wil een man zich namelijk goed kunnen voelen in een relatie moet hij zichzelf mannelijk kunnen voelen (bewust of onbewust). Als je als vrouw zijnde een man instructies gaat geven dan is de kans groot dat je zijn ego kwetst met als gevolg dat hij ”tegengas’ gaat geven.

Laat het hem dus zien in plaats van dat je het hem vertelt. Wanneer hij jou bijvoorbeeld een kus geeft laat je hem zien dat je daar dolgelukkig van wordt. Reageer desnoods overdreven als hij maar in de gaten krijgt; hey, als ik dat doe krijg ik ongelofelijk veel liefde van haar terug en is ze dolblij. Het klinkt misschien simpel maar zo werkt het wel.

Lees alles over de ideale man, dating tips en adviezen in onderstaande e-books. Het e-book “Wat denkt hij”. kan je gewoon online op deze website lezen.

Onthoud het HVW, het HVW staat voor Horen, Voelen en Waarnemen. Een voorbeeld: stel iemand zegt tegen je: ik hou van je, dan wil je dat niet alleen horen, maar ook voelen en waarnemen! Woord en Daad.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de Blog pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Categorieën: Relatieproblemen

1 reactie

Knipperlichtrelatie beëindigen - Zo beëindig je een relatie - VersierGids.nl · januari 11, 2021 op 10:24 pm

[…] ontbreekt affectie in de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *