Als vrouw de relatie onderhouden

Het zou geweldig zijn als binnen je relatie alles spontaan verloopt zonder enige inspanning.

Een relatie onderhouden begint bij jezelf

Als vrouw de relatie onderhouden. In het begin van je relatie, als je nog niet met elkaar samenwoont, en je met elkaar hebt afgesproken, doe je waarschijnlijk veel moeite om er mooi uit te zien. Na een bepaalde tijd, en vooral als je met elkaar samenwoont, dreigt het gevaar dat je er niet meer veel moeite voor doet om je extra mooi te maken als jullie bijvoorbeeld op pad gaan. 

Ook dreigt het gevaar dat vrouwen zich op de werkvloer steeds meer gedragen als man. Want succes op het werk vereist voor vele vrouwen in het algemeen toch een opoffering. Probeer daarom aandacht te besteden aan je vrouwelijke kant als je thuis bent.

Als je als vrouw tijd voor jezelf neemt, geef je je partner het gevoel dat je blij met hem bent. Als jij gelukkig bent, ziet hij dat als een eer. Dus door tijd voor jezelf te nemen help je in feite je partner. 

Andersom, als mannen tijd voor zichzelf nemen voelen vrouwen zich in de meeste gevallen verwaarloosd. Daarom is het voor vrouwen zo moeilijk om te geloven dat wanneer ze tijd voor zichzelf vrij maken ze hun partner aansporen om meer te geven.

Kleding, lingerie en bijvoorbeeld make-up zijn allemaal dingen waar vrouwen van mogen genieten. Dus doe dat dan ook op jouw manier. Schoonheid komt inderdaad van binnen maar wordt ook weerspiegeld in de manier waarop wij ons dagelijks presenteren. 
Laat zien aan je partner dat je een prachtige vrouw bent die weet wat ze waard is.

Onderhouden betekent samen dingen ondernemen

Probeer een dag per week aan jullie beiden te besteden en als het kan geen kinderen erbij. 
Ga lekker samen: 

 • uitgebreid koken
 • kijk gezellig samen een film
 • lees samen een boek
 • volg samen een cursus
 • ga samen tuinieren,
 • wandelen
 • ga op stap
 • ga naar de bioscoop
 • naar een voorstelling of 
 • naar een comedy club. 

Het is eigenlijk niet belangrijk wat jullie doen, als jullie het maar samen doen.

Het opbouwen van positieve ervaringen is cruciaal in een gelukkige relatie. 
Relatietherapeut John Gottman stelde vast, dat onderlinge interacties waarbij personen vijf keer meer positieve dan negatieve emoties ervaren sterke samenhang vertonen met een lang en gelukkig huwelijk. Elkaar accepteren, humor en interesse in elkaar zijn heel belangrijk voor de lange termijn.

Uit de dagelijkse sleur

In het begin van jullie relatie heb je waarschijnlijk wel eens “weekendjes weg” geboekt. Naarmate je langer samen bent sluipt de sleur er langzaam in. 

Een weekendje weg is een prima oplossing om uit de dagelijkse sleur te komen. Denk goed na over wat jullie gaan doen als jullie er eenmaal zijn. Misschien heb je zelf of je partner wel een onvervulde wens. Of hebben jullie een speciale plek met mooie herinneringen. Je kunt je partner verrassen door bijv. het kopen van concertkaartjes en er een weekend omheen plannen.

Samen een project uitvoeren

Samen met je partner een project uitvoeren klinkt misschien heel raar maar is een feite een uiting van wat jullie samen belangrijk vinden en van wat jullie samen willen bereiken. Het is een kans om het beste in jullie relatie naar boven te laten komen. 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • het schilderen van de huiskamer
 • het aanleggen van de tuin
 • het organiseren van een leuk feest
 • een gezamenlijke onderneming opbouwen of 
 • het trainen voor een marathon

Grote kans dat de één enthousiaster is dan de ander. En dat is ook geen probleem. Het mooie van enthousiasme is dat het overslaat op andere gebieden van je relatie.

Projecten mogen niet competitief van aard zijn, dus zorg ervoor dat je elkaars gelijken blijft en wellicht geduld laat zien wanneer nodig. Het is gemakkelijk als de deadlines worden vastgesteld en het project wordt verdeeld in haalbare taken. En niet vergeten, het plannen van leuke activiteiten tijdens het project om het succes te vieren.

Vakantie om de romantiek terug te brengen

Maak bijvoorbeeld gebruik van het mooie weer en verwarm je relatie. Lange stranden zijn geweldig voor een mooie wandeling, of door lekker te luieren bij het zwembad in een mooi outfit, waarbij je aan je partner vraagt of hij je wil insmeren. Of ga op wintersport vakantie waarbij jullie lekker bij de open haard elkaar opwarmen of in een bubbelbad genieten van elkaars gezelschap.

Bepaal samen een vakantiebudget en bespreek een limiet van de uitgaven tijdens de vakantie, zodat jullie je geldproblemen thuis laten waardoor jullie ook meer genieten van de vakantie. Relatieproblemen hebben tijdens de vakantie te maken met de verschillende verwachtingen. Het helpt dan om samen te bepalen wat jullie willen. Avontuur of ontspanning, een lange of een korte vakantie?

Verlangen naar aanraking

Door te weinig aanraking worden we agressief en somber. Na langdurige aanraking stijgen de natuurlijke euforie opwekkende stoffen in je lichaam en daalt het stresshormoon cortisol.  Als je aangeraakt wordt door je partner associeert je geest de goede gevoelens daarmee, waardoor je je geliefd en veilig voelt. Aanraking zorgt dus voor verbondenheid.

Leg jullie mobiel ergens anders neer als jullie elkaar willen masseren. Een massage is namelijk niet alleen goed tegen stress, maar kan ook opwindend zijn. De sauna is ook een leuk alternatief om te ontspannen. Of neem samen een bad of ga samen douchen.

De juiste lingerie kan veel verschil maken

Denk eens na over wat voor soort lingerie je droeg in het begin van jullie relatie? Je wilde je partner toen verleiden. Draag je nu misschien comfortabel en versleten lingerie en slaap je nu in een oud T-shirt? Verras je partner met lingerie en laat hem weten dat je onder je zakelijke kleding iets spannends draagt. Slaap je graag in bijvoorbeeld een oud T-shirt, verras je partner zo nu en dan met leuke lingerie.

Lingerie is de uiting van de geheime en intieme kant van jullie relatie en de juiste lingerie kan ook van invloed zijn op hoe je je voelt. Als je je goed voelt, zal je je vrouwelijk voelen en anders gaan gedragen. En je partner zal dit zeker op prijs stellen.

Samenvatting: een relatie onderhouden

Een relatie onderhouden is geven en nemen voor beide partijen. 

Om het gevoel van sleur te voorkomen is het belangrijk om een goede relatie te onderhouden met jezelf, omdat je partner niet in al jouw behoeften kan voorzien. Een relatie onderhouden betekent tijd in elkaar investeren en samen dingen ondernemen. Een weekendje weg uit de dagelijkse sleur of samen een project uitvoeren. Gebruik jullie vakantie om de romantiek terug te brengen.

Wees oprecht geïnteresseerd in elkaar en respecteer elkaar. In iedere relatie is er verlangen naar aanraking, ga eens na of jullie hiervoor tijd vrij maken ondanks jullie drukke bestaan.

Lees hier al onze Relatie tips.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *