Soms zit je in een relatie en werkt het gewoon niet meer. Of jij bent genoodzaakt de relatie te beëindigen vanwege je welzijn of de ander maakt de relatie uit. Je zult hem of haar dus moeten vergeten maar hoe pak je dat aan?

Hoe kun je iemand vergeten waar je eigenlijk nog zielsveel van houd? Iemand waar je waarschijnlijk al veel liefde en leed mee gedeeld hebt? Dat is natuurlijk een hele opgave maar er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken.

Hoe kun je iemand vergeten

  • Spullen verwijderen: wanneer je iemand vergeten wilt is het belangrijk om alles te verwijderen wat jou mogelijkerwijs aan hem of haar herinnert. Denk bijvoorbeeld aan cadeau’s, interieur, kleding, foto’s, etc. Je kun iemand namelijk niet vergeten als je constant herinnerd wordt aan diegene.
  • Social media: iemand vergeten lukt niet wanneer je de mogelijkheid hebt om constant op het profiel van diegene te kijken. Verwijder hem of haar op je facebook, twitter, etc.
  • Vrienden: als jullie dezelfde vrienden deelden is het misschien verstandig om die vrienden voorlopig even te vermijden. Je kunt dat uiteraard gewoon uitleggen aan je vrienden en als het echte vrienden zijn zullen ze dat ook wel begrijpen.
  • Vermijden: iemand vergeten is onmogelijk wanneer je diegene constant tegen het lijf loopt. Probeer er dus alles aan te doen om die persoon te vermijden zodat je niet geconfronteerd wordt met hem of haar.
  • Romantiek: vermijd romantische films of muziek om te voorkomen dat je aan al die romantische avonden terugdenkt en verdrietig wordt.
  • Slechte dingen: iemand vergeten is moeilijk wanneer je een ideaal beeld voor je ziet. Denk daarom ook aan al die slechte momenten die jullie samen gehad hebben.
  • Nieuwe mensen: als je iemand vergeten wilt kun je het beste dat gat opvullen met andere mensen. Probeer een rebound relatie echter te voorkomen.
  • Verdriet: het is goed om je hart te luchten en die tranen te laten vloeien. Zo ”gooi je alles eruit” en naarmate de tijd verstrijkt zul je opmerken dat het je steeds minder doet.
  • Focus: als je jezelf voortdurend op diegene focust is het natuurlijk erg lastig om hem of haar te vergeten. Het is daarom aan te raden jezelf op een passie/hobby te storten. Zo heb je constant afleiding, ook als je niet in het bijzijn van andere mensen bent.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “Blog” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Categorieën: Relatieproblemen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *