Praten over twijfels

Praten over twijfels. Welke raadsels zijn er in sommige relaties? Hoe los je dat op?

Een relatie die vol met raadsels zit, is eigenlijk geen goede relatie. Je kunt dan wel gek op elkaar zijn en of verliefd op elkaar zijn, maar raadsels en twijfels zijn gewoonweg niet goed in een relatie.

Vroeg of laat gaat dit opbreken bij één van jullie. 
Enkele twijfels :

In bovengenoemde situaties, zit veel onzekerheid. Als je uit ziet naar een goede, stabiele relatie dan zou je deze twijfels weg moeten nemen.

De mogelijkheid om twijfels weg te nemen en voor altijd voor de zon te laten verdwijnen is er wel, maar dan moet een van beide partners aan zichzelf willen sleutelen en werken. Het moet dan voor de ene partner duidelijk worden, dat een verandering waardevol en zinvol kan zijn.

Zodra je partner zich dat gaat realiseren, zal hij of zij zich gaan rijpen in zijn of haar gevoel en nadat dit gebeurd is zal het ook zichtbaar worden in de fysieke wereld.

Praten

Hou er rekening mee dat niet iedereen meteen de diepte in wil gaan en of kan gaan met betrekking tot gevoelens. Sommige mannen en of vrouwen hebben moeite om over hun gevoelens en emoties te praten. Het is dan aan jou de kunst om de weg vrij te maken als je de twijfels in je relatie wilt oplossen.

Zodra je besloten hebt om de twijfel in je relatie op te lossen, spreek dan met je partner op de GSG manier. 
Dit houdt in Gedrag – Situatie – Gevoel.

Ik zal een voorbeeld benoemen
  • Je zegt dus niet: 
    och jij denkt ook altijd maar alleen aan jezelf
  • Je zegt dus wel: 
    het doet me verdriet, als ik voel dat je me negeert

Op die manier wijs je je partner op zijn gedrag van dat moment en tast je zijn persoonlijkheid, zijn karakter niet aan en dat is een groot verschil. Met dit verschil kun je tot een goede communicatie komen.

Twijfels in een relatie worden vaak niet opgelost omdat beide partners niet goed met elkaar kunnen en of willen praten. 
Als een van de twee partners wel bereid is om openheid te geven en de ander niet, dan heb je een probleem. 

Dus is het van belang dat je een juiste methode ontdekt waardoor je jouw partner aanspoort om openheid te geven.

Als je met je partner spreekt, dan is het ook van belang dat je goed leert luisteren. Probeer je in zijn of haar situatie in te leven, probeer te voelen wat hij of zij precies bedoelt. Vat het dan samen en herhaal het nog eens. Op die manier ben je er zeker van of je hem of haar goed begrepen hebt.

In een relatie zou kameraadschap, warmte, verbinding, romantiek, geborgenheid en gelijkwaardigheid de boventoon moeten voeren. Uiteraard is het van belang dat je op je partner kunt bouwen en vertrouwen en dat gaat vrij moeilijk als twijfels bij je opkomen. Vandaar dat het zo belangrijk is om die twijfels en raadsels weg te nemen.

Twijfels ontstaan niet zomaar, vaak is het je eigen intuïtie, die je wijst op deze twijfels. Een relatie vol met raadsels en twijfels kun je altijd weer herstellen als je beiden heel oprecht met elkaar kunt communiceren in een dialoog.

Lees hier onze Relatie tips.

Categorieën: Relatieproblemen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *