Vertrouwen terugwinnen: als het vertrouwen in de relatie geschaad is dan is er ergens iets behoorlijk mis gegaan.

Mensen veranderen niet zo snel, maar de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die kan wel opeens veranderen.

Vertrouwen terugwinnen: het lastige hieraan is dat het onder normale omstandigheden al een tijdje duurt voordat iemand je echt vertrouwd, laat staan wanneer je het vertrouwen geschaad hebt.

In deze situatie is het vertrouwen terugwinnen dan ook een enorme uitdaging maar er is zeker nog hoop als je het goed aanpakt. Het enige wat je hoeft te doen is te laten zien dat je veranderd bent en wel echt te vertrouwen bent maar hoe pak je dat aan?

Vertrouwen terugwinnen: als het vertrouwen in een relatie ver te zoeken is moet je allesbehalve een passieve houding aannemen. Over het algemeen werkt het niet wanneer je denkt; ”ok, ik heb een fout gemaakt maar ik laat gewoon zien dat ik die fout niet meer maak en dan komt het wel goed”. Je zult een proactieve houding moeten aannemen.

Communicatie

Het vertrouwen terugwinnen begint met communiceren. Het begint met een gesprek waarin je aangeeft dat je een fout hebt gemaakt en dat je dat nooit meer zult doen. Het helpt als je kunt aangeven waarom hij of zij je nu zou moeten geloven.

Wanneer je dit gezegd hebt gaat hij of zij je natuurlijk niet opeens geloven. Je partner zal nog steeds vrezen dat je opnieuw dezelfde foutmaakt. Het is dan ook jouw taak om die angst weg te nemen en jouw partner op een goede manier gerust te stellen.

Eerlijkheid

Het spreekt misschien voor zich maar het is belangrijk om het toch even te benoemen. Het is uiterst belangrijk dat je vanaf nu op alle gebieden volledig eerlijk bent.

Hoe eerlijker je bent over allerlei zaken hoe kwetsbaarder jij jezelf opstelt en hoe eerder je partner geneigd is om je te geloven. Mensen zijn namelijk niet dom dus ze hebben al snel door wanneer je iets verbergt.

Er mag dus geen enkele vorm van twijfel zijn over welke kwestie dan ook want twijfel over het ene voedt de twijfel over het ander. Dus stel dat je bent vreemdgegaan maar ook liegt over andere dingen.

Als je partner merkt dat je liegt over andere dingen, tja. Waarom zou diegene je dan wel geloven als je zegt dat je nooit meer vreemd zult gaan.

Beloften nakomen

Wanneer je belooft dat je bijvoorbeeld om een bepaald tijdstip thuiskomt is het uiterst belangrijk om jezelf daaraan te houden.

Jij weet namelijk dat je echt niet meer vreemdgaat maar je partner niet. Zodra jij ook maar even te laat bent zal je partner zich direct zorgen maken. Op die manier kun je dus geen vertrouwen terugwinnen.

Mocht je onverhoopt niet op tijd kunnen zijn dan is het uiteraard zeer belangrijk dat je hem of haar even belt en de situatie uitlegt.

Niet appen en smsen

Het vertrouwen terugwinnen is lastig als je partner ziet dat je iets aan het doen bent en dat in principe niet kan controleren.

Zorg er dan ook voor dat je in zijn of haar bijzijn niet ligt te appen of smsen. Als je wilt spreken met vrienden dan bel je die gewoon op zodat jouw partner kan horen wat je zegt.

Het lijkt misschien overdreven maar dat is het niet want je partner twijfelt aan alles wanneer je eenmaal een keer een fout hebt gemaakt.

Wijs aandacht af

Je kunt zijn of haar vertrouwen terugwinnen wanneer je laat zien dat je alleen maar belangstelling hebt voor jouw partner.

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je partner merkt dat jij elke vorm van aandacht afwijst en duidelijk maakt dat je al ”bezet” bent. Hoe vaker jouw partner zal zien dat jij niet op de aandacht van anderen ingaat hoe beter.

Het werkt nog effectiever als je partner denkt dat jij hem of haar niet ziet en alsnog de aandacht afwijst. Dat is namelijk het ultieme bewijs voor hem of haar dat je ook trouw bent wanneer je alleen bent.

Zo zul je zijn of haar vertrouwen terugwinnen en de relatie redden.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “Relatietips” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Categorieën: Relatieproblemen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *