Redenen waarom je vriend niet wil trouwen

In dit artikel behandelen we redenen waarom je vriend niet wil trouwen. Je vriend wil niet trouwen, terwijl jij niet kunt wachten.  
Dat maakt je verdrietig, want je hebt het gevoel dat hij de ware is.

Hij is lief, zelfstandig, geeft jou het gevoel dat je speciaal bent, heeft zijn leven op orde en is eigenlijk precies wat je zoekt.

Je stelt jezelf regelmatig de vraag; ”waarom wil mijn vriend niet trouwen?” en  komt er maar niet achter.
Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt, als hij namelijk niet wil trouwen met jou, wat zegt dat dan over zijn liefde voor jou?

Het kan iets met jou te maken hebben maar er kunnen ook andere “logische” redenen zijn. Hieronder staan mogelijke redenen die we met je delen, waarom hij dit eventueel niet ziet zitten.

Andere prioriteiten

Als je samen bent met een man die erg ambitieus is en constant bezig is met zijn financiële en persoonlijke doelen, kan het zo zijn dat hij niet wil trouwen omdat hij op dit moment hele andere prioriteiten heeft.

In deze situatie wil een man doorgaans eerst zijn doelen bereiken of in ieder geval goed op weg zijn, voordat hij deze beslissing neemt. Trouwen is namelijk iets dat je heel goed moet regelen en omdat zoiets veel tijd in beslag neemt stelt hij het liever uit.

Bindingsangst

Er bestaan verschillende niveaus van bindingsangst. Je hebt mannen die het leuk vinden om te daten met vrouwen maar in paniek raken wanneer ze het woord ”relatie” horen en vervolgens afhaken.

Anderzijds zijn er ook mannen die wel een relatie aangaan, maar vervolgens niet die extra stap durven te zetten (trouwen). 
Het feit dat je dus al een tijdje met een man samen bent, wilt niet perse zeggen dat hij (helemaal) geen bindingsangst heeft.

Huwelijk veranderd relatie

Jullie zijn al een tijdje samen en houden ontiegelijk veel van elkaar. Het begint te kriebelen bij jou en je verlangt ernaar om te trouwen. 
Je brengt dan ook heel subtiel het onderwerp trouwen ter sprake maar opeens lijkt je hele droom in duigen te vallen op het moment dat jouw vriend aangeeft dat hij dit nog niet wil.

Misschien geeft hij het niet eerlijk toe, maar sommige mannen willen de volgende stap niet zetten, omdat ze bang zijn dat na het huwelijk de relatie veranderd.

Alleen voor intimiteit

Het is misschien pijnlijk om te horen, maar sommige mannen gebruiken  een relatie alleen als een middel om hun doel te bereiken. Wat ze eigenlijk willen is slechts één ding en dat is intimiteit.

Ze weten echter, dat de meeste vrouwen niet open staan voor enkel een “friends with benefits” relatie dus laten ze haar denken dat zij serieus zijn maar in werkelijkheid zijn ze dat niet. Trouwen is nooit het plan geweest en dat zal het ook nooit worden.

Geen toegevoegde waarde

Hij houd van je en wil met jou samen een toekomst opbouwen. In zijn ogen betekent dat werken aan een goede carrière, vervolgens samen een huisje kopen, daarna eens denken aan kinderen en misschien ook nog een huisdier erbij nemen.

Voor hem hoeft dat trouwen gewoon niet, omdat hij er geen toegevoegde waarde in ziet.  In zijn ogen kunnen jullie alles wat jullie dan kunnen doen nu ook al doen. Het is dus gewoonweg zinloos voor hem en hij gebruikt al dat geld liever voor andere dingen.

Financiële kosten

Er zijn stelletjes die een gedeelde rekening hebben, maar er zijn ook veel stelletjes waarbij ieder zijn eigen rekening heeft. Zeker wanneer ze nog niet in het huwelijksbootje gestapt zijn.

Als je geen overzicht hebt in zijn financiën, kan het zo zijn dat hij er slechter voorstaat dan hij laat merken of wil toegeven en gewoonweg geen geld heeft voor een bruiloft. 

Traditioneel gezien willen de ouders dan vaak bijspringen, maar dit gebeurt steeds minder en zelfs al willen de ouders bijspringen, sommige mannen willen gewoon per se ook een deel zelf betalen. In zo’n situatie zal hij dus eerst geld opzij willen leggen.

Lees hier al onze artikelen over Trouwen.

Categorieën: Trouwen

1 reactie

Car man · december 23, 2022 op 9:46 pm

Nog een reden: Mannen willen niet trouwen omdat ze geen zin hebben in een dure scheiding. De meeste jonge mannen hebben wel een vader, broer, oom ofwat gezien die financieel gemolesteerd is in de rechtzaal, gedirigeerd door een feministische rechter. Dus waarom trouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *