Er zijn twee soorten einzelgangers, de vrijwillige en onvrijwillige. De vrijwillige einzelganger kiest er zelf voor.

Niet omdat hij zich niet op zijn gemak voelt bij anderen maar meer omdat hij geen behoefte heeft aan andere mensen. Hij kiest zijn eigen pad en is constant bezig met het doen van zijn eigen ding.

De onvrijwillige einzelganger is doorgaans alleen door ofwel de omstandigheden ofwel psychologische redenen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die verhuist is naar een ander land en/of erg onzeker is.

Dit artikel zal zich voornamelijk focussen op de onvrijwillige einzelganger.

Is er geen hoop voor de onvrijwillige einzelganger?

Het is natuurlijk niet leuk om alleen door het leven te moeten en geen vriend(in) te hebben waar je mee kunt praten of leuke dingen mee kunt doen. Het maakt het leven moeilijker.

Maar jouw situatie als einzelganger is zeker niet hopeloos. Als je echt van die levensstijl af wilt kun je er zeker iets aan doen en het begint met het observeren van je huidige situatie.

Wat is volgens jou de reden dat je geen of weinig vrienden hebt? Komt dat doordat je bijvoorbeeld erg onzeker bent over je uiterlijk of misschien wel je innerlijk?

Of ben je soms erg huiverig om nieuwe mensen te leren kennen omdat je super vaak gekwetst bent geworden? Of is er iets anders aan de hand waarom je het lastig vind om een connectie te maken met anderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn maar doorgaans is de reden toch wel onzekerheid. De angst om iemand aan te spreken en vervolgens te worden afgewezen is te groot om die stap te realiseren.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “Liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *