Hoe weet je dat je verliefd bent?

Je hebt net iemand ontmoet die je toch best wel leuk vind. Maar hoe weet je dat je verliefd bent? Wanneer ben je nou echt verliefd?

Het gevoel van vlinders in je buik kan een voorfase zijn van een houden van. Dat hoeft natuurlijk niet altijd . Het uiterlijk zorgt weliswaar voor een eerste contact, doch alleen het innerlijke bepaald of dit contact blijvend is.

Vlinders in je buik kunnen op verschillende manieren ontstaan. Je kunt vlinders in je buik krijgen omdat je iemand qua uiterlijk heel aantrekkelijk vind, maar je kunt ook vlinders in je buik krijgen omdat je jezelf voelt aangetrokken tot de binnenkant van iemand. Beiden kan natuurlijk ook.

Als je vlinders in je buik voelt, dan zit je op een hogere frequentie. Het voelt alsof je zweeft, je bent verliefd en je hebt een warm gevoel naar die persoon en naar jezelf toe. Er komen ook verschillende stofjes vrij als je verliefd bent. Het bekendste stofje is PEA, dit stofje komt van nature voort in je lichaam en het lijkt een beetje op amfetamine. Anders gezegd: als je vlinders in je buik hebt dan kun je de hele wereld aan.

Vlinders in je buik

Het stofje PEA laat ook dopamine vrijkomen, dit stofje speelt weer een grote rol bij ervaren van blijdschap en genot. Dopamine zorgt voor dat zwevende, verliefde gevoel. Als je dopamine in je bloed flink is gedaald, dan raakt de verliefdheid als het ware uitgedoofd. Het kan voorkomen dan men dan tot het besef komt dat men eigenlijk niet zo goed bij elkaar past. M.a.w. dat er geen innerlijke match is. In dat geval slaat de verliefdheid meestal niet over in het houden van.

Dit kan er weer zorgen dat je achter blijft met een “gebroken hart” en of dat je de ander moet mededelen dat het niet meer werkt. Dat kan natuurlijk heftig aan komen, net zo heftig als wanneer het gevoel van vlinders in je buik de overhand gaat krijgen.

Voor een goede relatie heb je “chemie” nodig. Als de vlinders in de buik afnemen dan kunnen daar dus 2 gevolgen op komen. Of de relatie duurt voort, of de relatie wordt om welke reden dan ook beëindigt. Of er ontstaat een knipperlichtrelatie.

Oxytocine is een knuffelhormoon dat vrij komt als je je partner weer ziet. Oxytocine is een zusje van de Dopamine doch minder heftig. Oxytocine komt dus voor in een langdurige relatie.

Relatiecrisis

Mensen veranderen niet zo snel, het is vaak de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die kan veranderen. Vandaar dat de innerlijke match bepalend is of een relatie blijft voortduren of niet. Als een partner jouw voortdurend teleurstelt om welke reden dan ook, dan ga je gewoon anders naar hem of haar kijken en dat is vaak de reden waarom mensen uit elkaar kunnen gaan.

Ik heb het als eens vaker gezegd dat wij als mens bestaan uit een samenstel van Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en behoeftes. Als deze verlangens en behoeftes op 1 niveau ontbreken dan kan dat zorgen voor een onbalans. Diezelfde onbalans kan er voor zorgen dat we niet meer lekker in ons vel zitten. En dan kan het houden van en of de verliefdheid ook weer even snel overgaan.Vandaar dat alleen het innerlijke bepaald of het contact blijvend is of niet.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de Blog pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Heb jij nog aanvullingen op Hoe weet je dat je verliefd bent? Reageer dan even onder dit artikel!

Categorieën: Verliefdheid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *