Je bent helemaal verliefd en wilt graag een liefdesbrief schrijven. In die liefdesbrief wil je de ander vertellen hoe speciaal diegene wel niet is voor jou en hoe blij je bent dat je hem of haar ontmoet hebt.

Je wilt alle gevoelens die je op dit moment hebt maar al te graag op een romantische manier verwoorden zodat de ander positief op je liefdesbrief reageert.

Je hebt echter niet veel ervaring met een liefdesbrief schrijven en wilt graag weten hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoe schrijf je een liefdesbrief

Een liefdesbrief schrijven kan best lastig zijn, zeker als je niet veel ervaring hebt en niet weet hoe je moet beginnen.

Om het je een stuk makkelijker te maken hebben wij hieronder 6 stappen vermeldt die je kunt doorlopen wanneer je jouw eigen liefdesbrief gaat schrijven.

Onthoud in ieder geval dat het schrijven van een goede liefdesbrief best wel wat tijd in beslag kan nemen en dat je vooral open en eerlijk moet zijn.

De intentie

Het begin van een mooie liefdesbrief begint met duidelijkheid. Je wilt hem of haar direct laten weten waar het om gaat.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met te vertellen hoeveel je wel niet aan diegene denkt en dat je het fijn vindt om bij diegene te zijn. Vertel tevens ook hoeveel je wel niet van hem of haar houd.

Een herinnering

Nadat je in het begin van je liefdesbrief vertelt hebt hoe leuk je diegene wel niet vindt kun je een romantische herinnering opbrengen.

Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je de dag waarop jullie x nog heel erg goed kunt herinneren en dat je daar vaak aan terug moet denken. Dat je zo’n moment graag nog een keertje wilt meemaken.

Unieke eigenschappen

Nadat je die persoon in dezelfde vibe als jou gebracht hebt kun je specifieker worden en aangeven wat je precies leuk vind aan hem of haar.

Wees zo precies mogelijk want hoe preciezer je bent hoe effectiever het is. De ander zal het namelijk waarderen dat je de tijd neemt om goed na te denken over wat je nu eigenlijk leuk vind aan hem of haar.

In dit gedeelte van de liefdesbrief moeten dus geen algemene uitspraken staan zoals ik vind je leuk (punt).

Nee vertel hem of haar precies wat je zo leuk vind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haar uiterlijke kenmerken, alle dingen die diegene voor je doet en haar karakter / persoonlijkheid.

Welke impact

In het volgende gedeelte van je liefdesbrief kun je hem of haar vertellen hoe jouw leven nu eigenlijk veranderd is sinds je hem of haar kent.

Wat voor een invloed zij of hij op jou heeft gehad en hoe blij je daar wel niet mee bent.

Jouw belofte

In dit gedeelte doe je een belofte en beloof je hem of haar dat je werkelijk alles uit de kast zult halen om diegene gelukkig te maken.

Niet alleen op dit moment maar voor altijd.

De afsluiting

In het laatste gedeelte sluit je de brief af door nogmaals aan te geven hoe gelukkig de ander jou maakt en dat je voor altijd bij diegene wilt blijven.

Nadat je op het einde van je brief je naam geschreven hebt kun je er nog een P.S. onder plaatsen met bijvoorbeeld; je bent echt een schatje.

Een aantal tips

  1. Indien jullie elkaar nog niet zo lang kennen is het wel belangrijk om de ander niet direct te overdonderen. Begin dus bijvoorbeeld niet over trouwen, samenwonen of het krijgen van kinderen aangezien dat voor sommige mensen te snel zal gaan.
  2. Een liefdesbrief schrijven moet je uiteraard in een privé setting doen maar het kan geen kwaad om je beste vriend of vriendin even te laten kijken naar de eindversie. Wat vindt hij of zij ervan? Maak indien gewenst de nodige correcties.
  3. Een liefdesbrief schrijven verklapt natuurlijk al een beetje dat jouw liefdesverklaring de vorm moet hebben van een echte brief. Schrijf geen e-mail want zal nooit zo goed binnen komen als een echte brief die hij of zij kan vasthouden.

Je zou ook nog een kijkje kunnen nemen op de pagina welke het achterlaten van kleine liefdesbriefjes behandelt. Maar misschien ben je op zoek naar nog meer gratis voorbeeldbrieven die je gemakkelijk kan downloaden en gebruiken.

Geschreven door: JC

Lees hier al onze artikelen over Verliefdheid.


1 reactie

Niek · februari 23, 2022 op 9:53 pm

Hier zitten zoveel spelfouten in, dat ik de schrijver aanraad om een les Nederlands te nemen. En ‘een les Nederlands’ is hier een eufemisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *